a6a1a1730cfc7d7f710fde6ca119f3cf

Αυτά είναι τα μικρά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Κι όχι, δε θα σου πούμε να μην τα ισιώνεις και να μην χρησιμοποιείς ψαλίδια για μπούκλες.

Παρατηρείς και εσύ ότι τα μαλλιά σου αποκτούν πολύ γρήγορα ψαλίδα ενώ κουρεύεσαι συχνά; Μήπως βρίσκεις όλο και περισσότερες τρίχες στο μπάνιο ή το μαξιλάρι σου; Εμείς σου βρήκαμε την αιτία, εσύ βρες την λύση!

1. Ξεχνάς το conditioner

Αν συχνά παραλείπεις το conditioner γιατί δεν έχεις χρόνο ή δεν το χρησιμοποιείς επειδή πιστεύεις ότι τα μαλλιά σου δεν το χρειάζονται, τότε έχεις ήδη κάνει το πρώτο μεγάλο λάθος. Ένταξέ το σε κάθε σου λούσιμο και θα δεις μεγάλη διαφορά αφού τα μαλλιά σου θα πάψουν να μπερδεύονται και θα αποφύγεις το επίπονο και εκνευριστικό χτένισμα. Αν πάλι πιστεύεις ότι το conditioner τα αφήνει λιπαρά, χρησιμοποίησέ το πριν το σαμπουάν.

2. Λούζεσαι συχνά

Κι όμως, οι μεγαλύτεροι κομμωτές ανά τον κόσμο υποστηρίζουν ότι το συχνό λούσιμο καταστρέφει τα μαλλιά γιατί αφαιρεί την φυσική –απαραίτητη- λιπαρότητά τους. Βέβαια, αν μένεις σε περιοχή με μεγάλα ποσοστά υγρασίας ή αν γυμνάζεσαι και ιδρώνεις συχνά, οπότε αναγκαστικά πρέπει να τα λούσεις, προτίμησε να τα ξεπλύνεις απλά με λίγο νερό ή να χρησιμοποιήσεις πολύ ήπια σαμπουάν.

3. Χρησιμοποιείς ζεστό νερό

Ναι, ξέρουμε πόσο χαλαρωτικό είναι να κάνεις μπάνιο με καυτό νερό μετά από μια κουραστική μέρα όμως, δεν έχουν την ίδια άποψη και τα μαλλιά σου. Αντίθετα, το ζεστό νερό συμβάλλει στο ενοχλητικό φριζάρισμα τους και καταστρέφει την τρίχα ενώ το δροσερό βοηθάει τόσο το τριχωτό της κεφαλής όσο και το δέρμα.

4. Βουρτσίζεις τα βρεγμένα σου μαλλιά

Ενώ το βούρτσισμα βοηθάει τα μαλλιά να δυναμώνουν αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, το βούρτσισμα των βρεγμένων μαλλιών σπάει την τρίχα και τα αποδυναμώνει σημαντικά. Προτίμησε να τα χτενίζεις πριν λουστείς. Θα δεις μεγάλη διαφορά στην όψη και την υφή τους

Πηγή