8 κανόνες για την σωστή περιποίηση των μαλλιών σας!

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας θέλουμε τα μαλλιά μας να είναι μακριά, λαμπερά και υγιή. Είσαστε όμως σίγουρες  πως δίνετε στα μαλλιά σας την απαραίτητη φροντίδα  και περιποίηση που χρειάζονται; Εμείς σας παρουσιάζουμε 8 κανόνες που αν τους ακολουθήσετε θα έχετε ένα λαμπερό αποτέλεσμα!

1. Πρώτος και βασικός κανόνας είναι…

Όσο δύσκολο και αν ακούγετε για μερικές από εσάς είναι να αρχίσετε να λούζετε τα μαλλιά σας σε έναν εντελώς  διαφορετικό ρυθμό από αυτόν που μπορεί να είχατε έως τώρα… Έτσι  λοιπόν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών διακρίνουμε 3 διαφορετικά «εβδομαδιαία  προγράμματα». Για εσάς που έχετε λιπαρά μαλλιά θα πρέπει να τα λούζεστε 2-3 φορές την εβδομάδα. Για τις κυρίες που έχουν κανονικά μαλλιά το πρόγραμμα προβλέπει  1-2 φορές την εβδομάδα και για τις υπόλοιπες κυρίες και δεσποινίδες που έχουν ξηρά μαλλιά, 1 φορά την εβδομάδα.

2. Δεύτερο βήμα προς την επιτυχία είναι το χτένισμα.

Καλό θα ήταν, να  χτενίζετε τα μαλλιά σας 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, για να πέφτουν οι νεκρές τρίχες. Αυτό θα βοηθήσει πολύ να αναπτυχθεί  η τρίχα και να φύγουν οι τρίχες που πλέον δε χρειάζονται, για να πάρουν τη θέση τους άλλες.Για το χτένισμα, ειδικά όσες έχετε σγουρά και μέτρια ή μακριά μαλλια, καλύτερα θα ήταν να  χρησιμοποιείτε πηρούνα και όχι βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες.

3. Όταν λούζετε τα μαλλιά σας καλό θα ήταν να βάζετε μαλακτική κρέμα μετά το σαμπουάν και 2 φορές την εβδομάδα, να κάνετε μια μάσκα μαλλιών.

Η μάσκα που μπορείτε να κάνετε είναι είτε μία που θα αγοράσετε από το εμπόριο ή μία που θα κάνετε μόνη σας στο σπίτι με πολύ απλά υλικά, όπως για παράδειγμα μάσκα μαγιονέζας. Ναι ξέρω δεν ακούγεται και ότι καλύτερο, αλλά ειλικρινά το μαλλί μετά από αυτή τη μάσκα γίνετε πολύ λαμπερό και μαλακό σαν μετάξι… Μόνο να ξεπλυθείτε καλά για να μην αφήσει μυρωδιά… Πολύ σημαντικό είναι τη μαλακτική και τη μάσκα να μην την βάζετε ποτέ στις ρίζες των μαλλιών αλλά πιο κάτω και κυρίως στις μέση και στις άκρες, γιατί αλλιώς τα μαλλιά βαραίνουν και πέφτουν πιο εύκολα.

4. Όταν φυσάει πολύ, είναι καλύτερο να έχετε μαζεμένα τα μαλλιά σας…

Με αυτό τον τρόπο δε θα λερώνονται τόσο εύκολα και συν ότι δε θα φριζάρουν. Όταν τα πιάνετε να προτιμάτε  πιο φαρδιά λαστιχάκια και όχι μικρά, γιατί τα μικρά κόβουν την τρίχα και εκτός αυτού,  την τραβούν περισσότερο από ότι τα πιο φαρδιά.

5. Να μην κοιμάστε ποτέ με δεμένα μαλλιά.

Έτσι, θα έχετε περισσότερες  ημικρανίες  και  πονοκεφάλους και δεύτερον, με αυτόν τον τρόπο τραβάτε τα μαλλιά σας, με αποτέλεσμα να βοηθάτε στην τριχόπτωση. Να προσπαθήσετε να τα έχετε βουρτσισμένα και απλωμένα προς τα πάνω.

6. Όσο είναι δυνατόν να αποφεύγετε τις βαφές μαλλιών…

Αν βέβαια τα βάφετε  και το χρώμα αυτό είναι το χρώμα που σας εκφράζει, τότε φροντίστε να τα διατηρείτε σε κανονικό επίπεδο και να μην είναι ξηρά. Αυτό θα το καταφέρετε αν βάζετε λίγο ελαιόλαδο στα μαλλιά σας μισή ώρα πριν τα λούσετε.

7. Μην χρησιμοποιείτε συνέχεια την ίδια μάρκα σαμπουάν

Υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν τα μαλλιά σας να ατονούν, να λαδώνουν πιό γρήγορα και να κάνουν πιτυρίδα. Προτιμήστε να αλλάζετε μεταξύ 2-3 διαφορετικές μάρκες σαμπουάν κάθε δίμηνο.

8. Να καθαρίζετε, τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο τη ψαλίδα!

Βέβαια αυτό εξαρτάται από την τρίχα και τη φροντίδα που της δίνετε.

 

Tips

– Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, είναι καλύτερο να λούζετε τα μαλλιά σας με χλιαρό προς κρύο νερό και είναι καλό να χρησιμοποιείτε σαμπουάν που περιέχουν λεκιθίνη ή χοληστερίνη. Στα πολύ λιπαρά μαλλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαπούνι με βάση την πίσσα.
– Αν έχετε ξηρά μαλλιά, δεν πρέπει να τα σαπουνίζετε πολύ συχνά, γιατί η τρίχα γίνεται πολύ πιο εύθραυστη. Στα ξηρά λεπτά μαλλιά καλύτερα να αποφεύγετε τη χρήση χημικών ουσιών (βαφές,περμανάντ) οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες ή δερματοπάθειες.

 

Πηγή: boro.gr

Αυτή η καταχώρηση αναρτήθηκε στις Blog. Βάλτε το σύνδεσμο στους σελιδοδείκτες σας .